VFX Residency: VFX Stock Library

Project Details

Description

Kunstneriske og teknologisk VFX udviklingsprojekt om udvikling af et online visuel effekt klip arkiv - "VFX Stock Library", baseret på teknik og trends fra international filmindustri.
Projektet havde til formål at sikre udviklingen af 1000+ elementer af blod, støv og røg til et databibliotek til brug for VFX filmscener. Projektet fokuserede på etablering af et optimeret workflow, praktisk og teknisk, til opsætning, optagelse og post-produktion.
Det primære mål med projektet var at optimere workflow for VFX artister, med optagelse, lagring og særligt redigering i post-produktionsfasen, ved at udvikle scripts (kode) i NUKE til at udtrække information lagret i alpha kanalen, så fokus kunne ligge på integrationen af filmelementet i selve filmen, frem for oprydning i de enkelte effektoptagelser.
2 kunstnere deltog i udviklingsprojektet, Michael Euribe Hansen (CG artist) og Laura Palka (film og dokumentar instruktør)

Projektet er med til at opbygge viden, netværk og ekspertise ind i VIA's satning på VFX som strategisk uddannelses område, professionel efteruddannelse, erhvervsudvikling og forskning og innovation.

Layman's description

udvikling af klar-til-brug visuelle elementer til film projekter

Key findings

1000 elementer udviklet under residency.
Optimering af workflow for optagelser, redigering og post-production.
Udvikling af scripts til at ekstrapolere alpha kanaler i NUKE VFX software
AcronymVFXRES19
StatusFinished
Effective start/end date01/01/1901/04/19

Keywords

  • aesthetics, design and media