Æresrelateret social kontrol: Teori og praksis i socialt arbejde

Sofie Danneskiold-Samsøe, Yvonne Mørck, Bo Wagner Sørensen

Research output: Book/Report/PhD thesisBookResearchpeer-review

Abstract

Æresrelateret social kontrol udfordrer fagfolk, som møder borgere, der er underlagt en æreskultur. For æreskultur bryder med individuelle rettigheder, altså retten til at bestemme over egen krop, følelser, relationer og identitet. Bogen giver fagfolk et solidt ståsted, når de møder udfordringer med denne form for social kontrol. Den henvender sig til forskere, fagpersoner og studerende inden for velfærdsprofessionerne og alle andre, der ønsker at forstå, hvad der motiverer æresrelateret social kontrol.

Æresrelateret social kontrol bygger på antropologisk og sociologisk teori om ære, skam og vold, samtidig med at den bidrager til en mere generel forståelse af kultur, patriarkalske familieformer og forandringer i personlige liv. Bogen bygger også på interviews med fagpersoner, beretninger fra debattører og forfattere med etnisk minoritetsbaggrund. Tilsammen giver erfaringer og refleksioner fra teori og praksis et levende indblik i fænomenet.

Bogen diskuterer desuden konkrete implikationer, handlemuligheder og dilemmaer, man som fagperson støder på i mødet med borgere, der er underlagt æresrelateret social kontrol.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Number of pages313
ISBN (Print)978-87-500-5348-4
Publication statusPublished - 14 Feb 2019

Keywords

  • social work and social conditions
  • children and youth

Cite this