Bliv klog på bæredygtighed og mad: EUD som bærer af bæredygtighed

Peer Daugbjerg, Maiken Rahbek Thyssen, Mikael Scheby

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingContribution to book/anthologyEducation

Abstract

Undervisningsmaterialet er en del af projektet EUD som bærer af bæredygtighed, som ervet samarbejde mellem ASTRA, UC og Mercantec Erhvervsskole. I projektet er udviklet en række undervisningsmaterialer og videoer til brug i arbejdet med bæredygtighed på EUD, men vil også være brugbart i 7.-9.kl.

Projektet ønsker at motivere elever, der går på erhvervsuddannelserne, til at forholde sig til bæredygtighed, både som samfundsborgere og som fagpersoner, og gøre det til en naturlig del af daglig praksis at beskæftige sig med bæredygtig udvikling.

I projektet udvikles der undervisningsmaterialer og forløbsbeskrivelser, der kan bidrage til at styrke fagligheden indenfor naturvidenskab, bæredygtighed og innovation på erhvervsuddannelserne. Lærer- og elevmaterialer vil have form af E-bog samt film, der fokuserer på det praksisnære og anvendelsesorienterede. Ved projektets afslutning vil der være udviklet koncepter for, hvordan undervisning i bæredygtig udvikling kan tænkes ind i grundforløb og hovedforløb, samt konkrete undervisningsmaterialer og aktiviteter, som lærerne kan inddrage i dette arbejde.

Det handler om at sætte bæredygtigheden i centrum i en erhvervsfaglig kontekst, hvor der arbejdes med bæredygtighed i praksis og teori, både i grundfagenes og fagfagenes praksis og teori.
Original languageDanish
Title of host publicationBliv klog på bæredygtighed og mad
Publication date2015
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • learning, educational science and teaching

Cite this