Borgernær sygepleje - Viden og kompetencer i det nære sundhedsvæsen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingContribution to book/anthologyEducation

Abstract

Sygeplejersker i den primære sundhedssektor skal i stigende grad kunne håndtere, pleje og behandle borgere med vanskelige sundhedsfaglige problemstillinger. Det sker fordi flere og flere borgere behandles i eget hjem eller på institutioner uden for sygehusene. Samtidig er sygeplejen inden for den primære sundhedssektor kendetegnet ved, at samarbejdet mellem sektorer og institutioner er under konstant forandring. På den måde opstår nye samarbejdsflader mellem institutioner og andre aktører, hvilket stiller store krav til sygeplejerskernes forståelse af de rammer, de arbejder indenfor.

I bogen får du en indføring i de rammer, vilkår og udfordringer, som knytter sig til feltet vedrørende sygepleje i den primære sundhedssektor. Bogen bidrager med perspektiver til at opnå dybere forståelse og refleksion over den komplekse virkelighed, som sygeplejersker i det nære sundhedsvæsen må agere i.
Gennem de 18 kapitler i bogen diskuteres, problematiseres og udfordres forståelser af, hvilken viden og hvilke kompetencer og færdigheder der er behov for hos sygeplejersker i det primære sundhedsvæsen.

Borgernær sygepleje. Viden og kompetencer i det nære sundhedsvæsen er især målrettet til sygeplejersker, der tager specialuddannelse i borgernær sygepleje, men henvender sig også til sygeplejestuderende og andre sundhedsprofessionelle med interesse for den borgernære sygepleje.
Original languageDanish
Title of host publicationBorgernær sygepleje - viden og kompetencer i det nære sundhedsvæsen
EditorsAnne Bendix Andersen, Kirsten Frederiksen
Number of pages368
Volume1
Place of PublicationDanmark
PublisherMunksgaard
Publication date12 Dec 2022
Edition1
Pages1
ISBN (Print)9788762820562
Publication statusPublished - 12 Dec 2022
SeriesViden og kompetencer i det nære sundhedsvæsen
Volume2

Keywords

  • promoting health

Cite this