Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP): Tilpasning og feasibility i en dansk kontekst

Research output: Contribution to conference without a publisher/journalAbstractResearchpeer-review

Abstract

Baggrund
Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP) er et canadisk mål-baseret og opgave-orienteret ergoterapeutisk program, hvor kognitive problemløsningsstrategier anvendes til at forandre aktivitetsudførelse. I udenlandske studier har CO-OP været forbundet med bedret aktivitetsudførelse i både trænede og utrænede aktiviteter, og det vil være interessant at undersøge, om opnåede forbedringer også vedligeholdes bedre end efter andre interventioner. Stroke er en førende årsag til nedsat aktivitetsudførelse hos ældre, der som følge heraf kan have behov for personlig og praktisk hjælp. Studier viser, at aktivitetsbaseret ergoterapi kan føre til forbedret aktivitetsudførelse hos ældre med stroke, men at det kan være vanskeligt at vedligeholde forbedringerne over tid. Vi er interesserede i, om CO-OP kan være svaret på denne problematik.

Formål
Projektets formål er at tilpasse og udvikle CO-OP til en dansk kontekst samt afprøve gennemførligheden blandt ældre med stroke.

Metode
Som metodisk ramme anvendes retningslinjerne "Adaptation of interventions for implementation and/or re-evaluation in new contexts” (ADAPT). Der tages udgangspunkt i at tilpasse de strukturelle komponenter: sekvenser, hyppighed, antal sessioner samt materialer til en eksisterende dansk klinisk kontekst. Gennemførligheden vil blive evalueret i et før/efter design med 20 ældre borgere (65+), der har haft stroke. Evalueringen vil fokusere på interventionens komponenter, acceptabilitet, oplevet værdi, fidelitet samt mulige forbedringer af deltagernes aktivitetsudførelse ved behandlingsophør og ved follow-up.

Resultater
Studiet er igangværende ved indsendelse af abstract. Resultaterne vil vise, hvorvidt CO-OP er gennemførligt i en dansk kontekst til ældre med stroke.

Konklusion
Studiet er det første i en række, der skal danne forudsætninger for et fremtidigt kontrolleret forsøg i en større population.


Original languageDanish
Publication date1 Jun 2022
Publication statusPublished - 1 Jun 2022
EventERGO22 - Nyborg Strand – Hotel og Konferencecenter, Nyborg, Denmark
Duration: 1 Jun 20222 Jun 2022
https://www.etf.dk/aktuelt/nyheder/deltag-i-fagkonferencen-ergo22-styrket-forskning-styrket-praksis

Conference

ConferenceERGO22
LocationNyborg Strand – Hotel og Konferencecenter
Country/TerritoryDenmark
CityNyborg
Period01/06/2202/06/22
Internet address

Cite this