Den svære beslutning: En antologi om beslutninger om anbringelse af børn og unge - hvornår, hvorfor og hvordan

Idamarie Leth Svendsen (Editor), Frank Cloyd Ebsen, Tea Torbenfeldt Bengtsson, Mette Ejrnæs, Mette Gørtz, Laura Louise Laugesen, Sarah Thiele, Gry Malling Loehr, Tove Holmgaard Sørensen

Research output: Book/Report/PhD thesisAnthologyResearchpeer-review

1642 Downloads (Pure)

Abstract

Beslutninger om at anbringe et barn uden for hjemmet eller ej er nogle af de kommunale beslutninger, som har de allerstørste konsekvenser. Både her og nu og på længere sigt. Og både for barnet, forældre og netværk – og for samfundet. Derfor er der brug for at vide noget mere om, hvordan beslutningerne træffes. Hvilke forhold spiller ind, hvilken vægt tillægges de?
Af hvem, hvordan og hvorfor? Det er denne form for viden, denne antologi giver indblik i.
Den er relevant for socialrådgivere, ledere og andre, der arbejder på området, og er rettet mod undervisningen på grunduddannelsen til socialrådgiver og mod de forskellige diplommaster- og kandidatuddannelser på velfærdsområdet, men den kan også være relevant på andre uddannelser.
Antologien er delt ind i to overordnede dele. Del I – som omfatter kapitlerne 1 til 5 – handler om rammerne omkring de konkrete beslutninger, dvs. om kommunale strukturer, strategier, udviklingen på området i tal og det retlige grundlag. Del II – som omfatter kapitlerne 6 til 10 – handler om de konkrete beslutninger i praksis, dvs. hvordan træffer sagsbehandlere, ledere og andre aktører beslutninger i praksis. Kapitlerne er mere indgående præsenteret i kapitel 1.
Bogens ti kapitler kan læses for sig eller indgå som et mere samlet hele. Kapitlerne belyser tal, regler og praksis på området, men de kan også bruges til at belyse de forskellige måder, disse forhold kan undersøges på.
Centrale begreber er forklaret i oversigten til sidst, hvor man også kan finde en liste over de anvendte kilder, et stikordsregister og en forfatteroversigt. Der er ikke brugt slutnoter, men i et vist omfang er begreber og supplerende oplysninger givet i fodnoter i de enkelte kapitler.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherProfessionshøjskolen Metropol
Volume19
Number of pages248
ISBN (Print)1397-7725
Publication statusPublished - Apr 2017
SeriesSkriftserien Socialt Arbejde
Volume19

Keywords

  • children and youth

Cite this