Det Fælles Pædagogiske Grundlag - fra dokument til realiseringstiltag i forvaltningen: Delrapport 2, Allianceprojektet

Research output: Book/Report/PhD thesisReportResearch

71 Downloads (Pure)

Abstract

Allianceprojektet er en undersøgelse af den styrkede pædagogiske læreplans pædagogiske og forvaltningsmæssige realiseringsprocesser.

I denne Delrapport 2 fremlægges resultater fra undersøgelser af, hvordan Det Fælles Pædagogiske Grundlag går fra dokument til konkrete realiseringstiltag.

Rapporten følger op på Delrapport 1, hvor vi har fokus på Det Fælles Pædagogiske Grundlag fra idé til dokument, og hvor vi konkluderer, at Det Fælles Pædagogiske Grundlag konstitueres i forbindelser til og mellem nationale og lokale dokumenter, forvaltningen i Børn og Unge, BUPL, FOA, rådmanden og
Dagtilbudslederforeningen – og at grundlaget i disse forbindelser tildeles en værdi og en handlekraft, der gør, at Det Fælles Pædagogiske Grundlag kan karakteriseres som en stærk aktør.

Delrapport 2 har fokus på, hvordan grundlaget stabiliseres og tildeles handlekraft i forvaltningen i Børn og Unge. Rapporten giver også et første indblik i translationer blandt dagtilbudsledelse, pædagogisk ledelse og pædagogisk personale, men de primære analyser af Det Fælles Pædagogiske Grundlags translationer i pædagogisk praksis vil blive udfoldet i Delrapport 3.
Original languageDanish
PublisherVIA University College
Number of pages19
ISBN (Electronic)978-87-7298-998-3
Publication statusPublished - 25 Oct 2022

Keywords

  • children and youth
  • management, organizational development and innovation
  • learning, educational science and teaching
  • schools, courses and institutions
  • research designs, theory and method

Cite this