Faglighed: set i lyset af billedkunstfaget

Kirsten Skov (Editor), Mie Buhl (Editor), Kirsten Meisner Christensen (Editor)

  Research output: Book/Report/PhD thesisBookCommunication

  Abstract

  'Kamelrefleksioner - tematiseringer af læreruddannelsens professionssigte' er en række tekstsamlinger, der har til formål at bidrage til udvikling af læreruddannelsen som profession.
  Denne 2. tekstsamling 'Faglighed set i lyset af billedkunstfaget' er resultatet af et 3-årigt udviklingsarbejde og netværkssamarbejde 'Udvikling af seminariefaget billedkunst i et nyt århundrede' mellem AAU/ Danmarks pædagogiske Universitet, Læreruddannelsen i Ålborg og Læreruddannelsen Zahle.

  Arbejdet har haft til formål at sætte fokus på billedkunstfaget formål, indhold og indlejrede forforståelser. I Kamelgruppen har vi været optaget af at pege på relevante temaer for udvikling af billedfaget og forandring i uddannelsen af kommende lærere.

  Foråret 2004 præsenterede gruppens medlemmer papers på symposiet 'Visual culture in education' på kongressen på Nordisk Forening for Pædagogisk forskning i Reykjavik, Island. I 2005 deltog gruppen i symposiet 'Blikkulturer' på DPU og i 2006 på kongressen 'International Society of education Through Art' i Lissabon.

  - Betegnelsen kameler refererer til, at i forandringsprocesser må der sluges kameler, hvis der ikke længere kan findes argumenter for at fastholde forforståelser.

  De 2 andre tekstsamlinger er henholdsvis 'Praktik - set i lyset af billedkunstfaget' og 'Eksamen - set i lyset af billedkunstfaget'
  Original languageDanish
  Place of PublicationAalborg
  PublisherAalborg Seminarium
  Number of pages62
  ISBN (Print)8776130525
  Publication statusPublished - 2004
  SeriesKamelrefleksioner - tematiseringer af læreruddannelsens professionssigte
  Number2

  Keywords

  • teacher education

  Cite this