Familien i det senmoderne samfund

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingContribution to book/anthologyEducation

Abstract

Alle sundhedsprofessionelle, uanset om det drejer sig om sygeplejersker, radiografer, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter og bioanalytikere arbejder med mennesker. Ofte begrundes deres valg af erhverv og profession netop med ønsket om at ville arbejde med mennesker. Denne grundbog i sociologi vil give såvel studerende på de sundhedsfaglige grunduddannelser og sundhedsprofessionelle på efter- og videreuddannelse en grundviden i sociologisk teori samt forståelse for menneskelige reaktioner og relationer i en institutionel og samfundsmæssig kontekst.
Sundhedsprofessionelle møder via deres profession mange forskellige typer af borgere og patienter. Nogle vil være yderst velfungerende med et godt netværk og mange ressourcer. Andre vil være plaget af sociale problematikker, der kan have indflydelse på deres sundhed, og på måden de mestrer deres sygdom og helbredsproblemer.
Denne bog reflekterer over, hvorfor der er ulighed i sundhed, og hvorfor mange borgere og patienter ikke altid formår at foretage valg i deres liv, som er hensigtsmæssige for deres trivsel og helbred. De studerende får desuden en god indsigt i at forholde sig til mange forskellige typer patienter.
Original languageDanish
Title of host publicationSociologi for sundhedsprofessionelle
EditorsAnnemarie Dalsgaard, Lone Meldgaard
Number of pages26
PublisherGad
Publication date2 Jan 2018
Pages122-147
Chapter5
ISBN (Print)978-87-12-05296-8
Publication statusPublished - 2 Jan 2018

Keywords

  • sociology

Cite this