Abstract

Den tiende Copenhagen Jewish Film Festival (CJFF) præsenterede d. 24.-28. februar, 28 fremragende film om jødisk identitet, kultur, historie og konfliktfyldt sameksistens mellem israelere og palæstinensere. Til den stemningsfulde åbning, med den oscarvindende film ’Sauls Søn’ i Grand Teateret, havde den ungarske ambassadør inviteret til musik og et glas vin. Festivalleder Anne Boukris holdt en kort tale om CJFF og filmens tema.

Med afsæt i temaet: ’Hvad kæmper vi for…’ har arrangørerne i 2016 udvalgt kvalitetsfilm, der fokuserer på at kæmpe for fx overlevelse, indflydelse og retten til en bedre tilværelse (i Israel). I alt blev der vist 15 dokumentarfilm, 10 spillefilm, to kortfilm og første afsnit af en populær tv-serie. Før mange af filmene fulgte en fornem lille introduktion efterfulgt af en mere eller mindre livlig debat mellem publikum og instruktør/producer.

På forskellig vis præsenterer filmene filosofiske, politiske, historiske, religiøse og kulturelle forståelser af, hvad det vil sige at være jøde og/eller leve i Israel i midten af 2010’erne. For mig at se er der tre gennemgående spor i disse forståelser, der på hver sin måde relaterer til det at kæmpe for en sag.
Original languageDanish
MagazineJødisk Orientering
Volume3
Issue number87
Pages (from-to)14
Number of pages1
ISSN0021-7131
Publication statusPublished - May 2016
EventCopenhagen Jewish Film Festival - Det Danske Filminstitut, København, Denmark
Duration: 24 Feb 201628 Feb 2016
Conference number: 10
http://www.cjff.dk

Other

OtherCopenhagen Jewish Film Festival
Number10
LocationDet Danske Filminstitut
Country/TerritoryDenmark
CityKøbenhavn
Period24/02/1628/02/16
Internet address

Keywords

  • analysis

Cite this