Genoptræningsplaner

Diana Astrup Nielsen, Camilla Wegener Hansen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingContribution to book/anthologyEducation

Abstract

Dette kapitel omhandler genoptræningsplaner rettet mod genoptræning og rehabilitering såvel kommunalt som regionalt. I 2015 skiftede genoptræningsplanen navn fra Dynamisk blanket, Genoptræningsplan (DGOP), som følge af ændringer i bekendtgørelsen for genoptræningsområdet, og der var derfor behov for en ny standard på genoptræningsområdet kaldet Den gode genoptræningsplan (G-GOP) (1). I dette kapitel omtales Den gode genoptræningsplan blot som genoptræningsplanen.
Første del af kapitlet forklarer, hvad en genoptræningsplan er, dens formål samt hvilke borgere, der kan modtage en genoptræningsplan. Dernæst vil lovgrundlaget for genoptræningsplaner være beskrevet i forhold til borgerens rettigheder og muligheder, herunder informeret samtykke. Ydermere forklares det, hvem der er ansvarlig for at udarbejde genoptræningsplanen i forbindelse med hhv. offentlig- og privatfinansieret behandling.
I kapitlet kan man ligeledes se to anonymiserede eksempler på genoptræningsplaner: En, der er udarbejdet i forbindelse med udskrivelse fra psykiatrisk hospital, og en udarbejdet i forbindelse med udskrivelse fra somatisk hospital.
Sidst i kapitlet præsenteres gode fif og råd i forbindelse med, hvordan man som studerende eller nyuddannet terapeut skal udfylde genoptræningsplanen.
I kapitlet tages udgangspunkt i både afsenderen, der skal udfylde en genoptræningsplan, og den modtagende terapeut.
Original languageDanish
Title of host publicationKlinisk praksis i ergoterapi og fysioterapi
EditorsHenrik Brøndum Holm, Rikke Schacht Laisen, Henriette Kiirdal Niemann, Nils Erik Sjöberg
Number of pages12
Volume1
PublisherGad
Publication date2022
Edition1
Pages291-302
Chapter18
ISBN (Print)978-87-12-06445-9
Publication statusPublished - 2022

Cite this