Gerdas råd: tal med dig selv, gør en ting af gangen og træn nye bevægelser

Research output: Other contributionContribution to digital media

Abstract

I den her blogpost vil jeg præsentere det, som Gerda kalder et eksemplarisk fald og fortælle om, hvordan hun lever med fald. Posten er udarbejdet ud fra en løbende samtale jeg havde sammen med ti mennesker, der var faldet. Samtalerne var slået op som et tilbud om en individuel samtale om fald, men da alle deltagerne gerne ville høre om andres fald udviklede den første individuelle samtale sig til en firetimers faldworkshop.

Fælles for deltagerne var, at de kom i et aktivitetshus og havde set et opslag om mulighed for samtale om deres fald. Nogle var blevet opfodret til at deltage i seancen af medarbejderne, andre var mødt op på eget initiativ. Workshoppen foregik i august 2014. Seks af deltagerne var til stede hele seancen, fire gik til og fra undervejs. Gerda var en af dem, som valgte at blive under hele seancen. Et par af deltagerne ønskede ikke at samtalerne blev optaget, derfor blev der taget noter undervejs og efter workshoppen. Alle gav mundtlig tilladelse til, at jeg måtte bruge mine noter i min forskning og faldforebyggelsesarbejde.

Gerda er 82 år og bor alene med sin hund i et stort hus. Ud over lidt hjælp til rengøring hver 14. dag klarer hun selv alt andet i sin dagligdag. Ca. tre gange om dagen går hun tur med hunden, derudover går hun til gymnastik hver onsdag og ser regelmæssigt venner og familie. Hun falder ca. en gang om måneden og de fleste fald sker på gåturene med hunden.
Original languageDanish
Publication date20 Jun 2015
Publication statusPublished - 20 Jun 2015

Keywords

  • disease, health science and nursing
  • health, nutrition and quality of life

Cite this