Hvad synes børnene? Børns perspektiver i hverdagspædagogisk praksis

Research output: Book/Report/clinical guidelinesBookCommunication

Abstract

Bogens overordnede ide er at formidle indsigter fra en række forskningsprojekter med henblik på at inspirere og invitere dagtilbudspædagoger til refleksion over, hvordan de kan kvalificere og udvikle deres børnesensitive praksis, både med afsæt i det, de allerede gør og med ny inspiration fra andre i feltet. Antologien ønsker at opmuntre pædagoger til i højere grad at eksperimentere med forskellige måder, hvorpå man kan arbejde med afsæt i børns perspektiver som et integreret element i institutionshverdagen.
Dansk dagtilbudspædagogik er traditionelt kendetegnet ved at være børnecentreret, og til trods for, at der i en årrække har været en stor politisk optagethed af fremdrift, læring og uddannelsesparathed er der mange erfaringer med at møde børn som ligeværdige deltagere indlejret i den pædagogiske kultur.
Kapitlerne skrives med afsæt i og reference til en række danske forskningsprojekter, hvor forskere og pædagoger sammen eller hver for sig har gjort sig konkrete erfaringer med at møde børn og få indblik i deres oplevelser af hverdagslivet i børnehaven.
Original languageDanish
PublisherAkademisk Forlag
Publication statusIn preparation - 2020
EventHvad synes børnene? -
Duration: 22 Oct 2020 → …

Conference

ConferenceHvad synes børnene?
Period22/10/20 → …

Cite this