Hvor klimavenligt er det?

Research output: Other contributionTeaching material

Abstract

Denne materialesamling indeholder en række aktiviteter, som præsenterer viden om madens og de enkelte råvarers klimabelastning. Aktiviteterne bringer værktøjer og handlemuligheder i spil, så eleverne kan lære at undersøge og handle på denne viden.
Materialet afklarer, hvad kokke, ernæringsassistenter og andre, der laver mad, skal forholde sig til, hvis de gerne vil begrænse deres klimabelastning. Eleverne tilbydes simple tommelfingerregler såvel som konkrete råd til valg af råvarer, og de lærer at bruge klimadatabaser og andre værktøjer til klimaberegninger. Gennem både teoretiske undersøgelser og eksperimenter i køkkenet får eleverne mulighed for at undersøge og afprøve, hvordan man helt konkret begrænser køkkenets klimabelastning.
Original languageDanish
Publication dateJan 2024
Place of PublicationOdense
PublisherSmag for Livet
Volume2
Number of pages18
Publication statusPublished - Jan 2024
SeriesGastroLabCollege - Materialesamling

Cite this