Abstract
Det er maj måned, og de små grønne skud i lange lige rækker pibler op ad den sorte muld. Køkkenhaven varsler om mange gode måltider i vente med egne producerede frugter og grøntsager. Ofte bidrager køkkenhaven med mere, end man kan nå at spise, og det kan derfor blive nødvendigt at konservere noget af årets høst.
I dette hæfte kommer du til at lære om, hvilke frugter og grøntsager vi kan dyrke i Danmark, og hvordan vi kan konservere det, vi høster i køkkenhaven. Før i tiden var vi afhængige af at konservere frugter og grøntsager for at have mad til hele året. I dag konserverer vi i højere grad køkkenhavens udbytte, fordi vi har lyst og interesse, og fordi vi på den måde ved, hvilke ingredienser der er i det, vi spiser.
Mennesker har til alle tider udnyttet naturen til at skaffe mad, og køkkenhaven har været en naturlig del af hverdagslivet. Herunder kan du læse om, hvordan køkkenhaven har udviklet sig igennem de sidste ca. fem-seks hundrede år.
I dette hæfte kommer du til at lære om, hvilke frugter og grøntsager vi kan dyrke i Danmark, og hvordan vi kan konservere det, vi høster i køkkenhaven. Før i tiden var vi afhængige af at konservere frugter og grøntsager for at have mad til hele året. I dag konserverer vi i højere grad køkkenhavens udbytte, fordi vi har lyst og interesse, og fordi vi på den måde ved, hvilke ingredienser der er i det, vi spiser.
Mennesker har til alle tider udnyttet naturen til at skaffe mad, og køkkenhaven har været en naturlig del af hverdagslivet. Herunder kan du læse om, hvordan køkkenhaven har udviklet sig igennem de sidste ca. fem-seks hundrede år.
Original language | Danish |
---|
Publisher | Madkulturen |
---|---|
Number of pages | 51 |
Publication status | Published - 2017 |
Keywords
- health, nutrition and quality of life