Kreativitet i ergoterapi

Jacob Østergaard Madsen (Editor), Gunner Gamborg (Editor), Bodil Winther Hansen (Editor)

Research output: Book/Report/PhD thesisBookEducation

Abstract

Kreativitet i ergoterapi beskriver og analyserer kreativitetens mange udtryk ud fra flere forskellige perspektiver.
Fremtidens velfærd afhænger af kreativitet
Det danske velfærdssamfund står midt i gennemgribende demografiske og økonomiske udfordringer. Den globale konkurrence og udvikling af fremtidens vækstgrundlag gør det nødvendigt, at organisationer og systemer tænker nyt. At udvikle uprøvede og fremadrettede former inden for velfærdssamfundets rehabiliterings-, sundhedsfremmende og forebyggelsesydelser kalder også på ergoterapeutisk innovation, der både er professionel, rationel og målrettet. For ergoterapeuter vil det kræve et nuanceret kendskab til kreativitetens intuitive, frie og til tider rundtossede elementer.

Bogens indhold:
Denne bog beskriver og analyserer kreativitet dels som en etableret dimension af ergoterapeutiske arbejdsmetoder og faglige erfaringer, og dels som et aktuelt og efterspurgt grundlag for ergoterapeutens bidrag til ny vækst og innovation i fremtidens social- og sundhedsvæsen.
Bogen indeholder mange praktiske eksempler på, hvordan kreativitet viser sig i ergoterapeutens arbejde med mennesker, men også med de systemer, omgivelser og organisationer, som mennesker arbejder og lever i.
Bogen beskriver også, hvordan ergoterapeuter arbejder og tænker kreativt, samt med hvilke begrundelser og målsætninger de kombinerer kreative strategier og faglige procedurer.

Målgruppe:
Kreativitet i ergoterapi henvender sig til studerende og undervisere på ergoterapeutuddannelsen og til ergoterapeuter med interesse i at fordybe sig i begreber og metoder inden for innovation og kreativitet.
Original languageDanish
PublisherMunksgaard
Number of pages238
ISBN (Print)978-87-628-1062-4
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • occupational therapy

Cite this