Mit liv? Din beslutning? Perspektiver på børns deltagelses muligheder i kommunale beslutningsprocesser om deres liv

Research output: Contribution to conference without a publisher/journalAbstractCommunication

Abstract

Det nordiske velfærdssamfund har de seneste tyve år haft fokus på børn som aktive aktører i eget liv. Det ændrede børnesyn er blevet integreret i lovgivningen og i det sociale og pædagogiske arbejde. Men hvordan omsætte lovgivning og gode intentioner til virkelighed, når velfærdssamfundet, de professionelle og børnene reelt mødes i forskellige typer af beslutninger? Dette gøres med det formål at diskutere de udfordringer og muligheder der kan være til stede både for de professionelle og for børnene hvad det angår børns deltagelses muligheder sæt i lyset af børns bedste? Hvem styrer dagsordenen? Deltager børn og unge på eget initiativ?
Eller følger de primært de professionelles dagsorden? Er deltagelse altid til barnets bedste?
Dette workshop vil diskutere de ovenstående spørgsmål og en række andre spørgsmål, dilemmaer og overvejelser som knytter sig til temaet børn som aktive aktører i deres eget liv. Børnenes perspektiv i forhold til det ovenstående tema inddrages med udgangspunkt i de forskellige projekter som børnene har været involveret i.
Original languageDanish
Publication date21 Aug 2018
Publication statusPublished - 21 Aug 2018
EventThe 10th Nordic Conference on Child Abuse and Neglect: The 10th Nordic Conference on Child Abuse and Neglect 20th – 22nd August, Tórshavn, Faroe Islands In the Best Interests of the Child: Rhetoric or Reality? - The Nordic House in the Faroe Islands, Torshavn, Faroe Islands
Duration: 20 Aug 201822 Aug 2018
Conference number: 10
http://www.nfbo.org/the-congress/

Conference

ConferenceThe 10th Nordic Conference on Child Abuse and Neglect
Number10
LocationThe Nordic House in the Faroe Islands
Country/TerritoryFaroe Islands
CityTorshavn
Period20/08/1822/08/18
Internet address

Keywords

  • children and youth

Cite this