Når bibliotekaren bliver ansvarshavende redaktør: Tidsskriftsudgivelse i et strategisk og praktisk perspektiv

Research output: Contribution to conference without a publisher/journalPosterCommunication

18 Downloads (Pure)

Abstract

Posteren beskriver processen omkring opstart og drift af et institutionelt tidsskrift ved University College Nordjylland. Processen startede med, at der blev identificeret et udgivelsespotentiale, da mange interessante forsknings- og udviklingsprojekter blot blev afsluttet med en rapport til skuffen. Det kunne vi se ud fra udtræk fra PURE.
UCN Biblioteket tog derfor i et samarbejde med FoU afdelingen initiativ til at starte et tidsskrift, hvor hovedfokus er på at formidle den viden og forskning, der bliver produceret i UCN. OJS blev valgt som platform for tidsskriftet, og i et samarbejde med Aalborg Universitetsbibliotek blev der etableret en OJS-server til UCN.
I stedet for blot at stille et værktøj til rådighed for organisationen er UCN Biblioteket, gennem rollen som ansvarshavende redaktør, blevet en aktiv deltager og er medansvarlig for formidlingen af den interne viden, der genereres i UCN.
Undervejs i processen har der været flere udfordringer: Hvordan driver man et tidsskrift, hvordan samarbejder en redaktion, hvad er vores rolle som ansvarshavende redaktør, hvordan opretter man DOI, hvordan indhenter man ophavsret til figurer og fotos, der ønskes brugt i artiklerne, hvordan markedsfører man et tidsskrift, der retter sig til en blandet aftagerskare fra banker, daginstitutioner, hospitaler, til byggebranchen mm.
Posteren inviterer til en diskussion om de strategiske og politiske overvejelser i forhold til at indgå aktivt i redaktionsarbejdet samt de mere praktiske aspekter af, hvordan man etablerer et tidsskrift og hvilke overvejelser man bør gøre sig.

Original languageDanish
Publication date2017
Publication statusPublished - 2017
EventDFFU årsmøde 2017: Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker - Hotel Fredericia, Fredericia, Denmark
Duration: 21 Sept 201722 Sept 2017

Conference

ConferenceDFFU årsmøde 2017
LocationHotel Fredericia
Country/TerritoryDenmark
CityFredericia
Period21/09/1722/09/17
Other“Digitalisering = Tilgængelighed?”.<br/><br/>Strategier og politikker er altid udarbejdet ud fra et ønske om en ændring af status quo på et område; som ofte, fordi der findes et politisk ønske, om at øge eller fremme et særligt scenario – der findes alt...

Keywords

  • librarian

Cite this