Når unge støttes i uddannelses-tilknytning gennem familiebehandling og fritidsjobindsats: Følgeforskning og evaluering af projektet Bånd og Broer

Ulla Højmark Jensen, Rikke Brown

Research output: Book/Report/PhD thesisReportResearch

99 Downloads (Pure)

Abstract

Indsatsen ”Bånd og Broer”, som er udviklet af Metodecentret og har været afprøvet i Hillerød Kommune, var målrettet unge i udsatte positioner i forhold til uddannelse, og hvis familier vurderedes at have brug for sparring og støtte for at skabe de bedste rammer for de unges udvikling og uddannelsestilknytning. Indsatsen har kombineret en helhedsorienteret familiebehandling med en fritidsjobindsats, og hver af de unge har været tilknyttet et team bestående af en kommunal støtteperson til hver af de to indsatser, nemlig en familiebehandler og en fritidsjobskonsulent.

I rapporten præsenteres fund fra evaluering og følgeforskning på baggrund af både kvantitative og kvalitative data. Fokus er på fritidsjob, skole og uddannelse samt de unges trivsel, nære relationer og behov for støtte. Rapporten afsluttes med at udpege nogle justeringsforslag og opmærksomhedspunkter, vi har fået øje på ved at følge projektet, og hvor nye projekter med fordel vil kunne bygge videre på erfaringer og overvejelser fra Bånd og Broer.

Projektet har været støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Original languageDanish
Place of PublicationAbsalon
PublisherProfessionshøjskolen Absalon
Number of pages68
ISBN (Electronic)9788792717962
Publication statusPublished - 23 Nov 2023

Keywords

  • children and youth
  • socially endangered youth
  • social work
  • parents
  • social work and social conditions

Cite this