Ny pædagogisk opslagsbog

Lone Bæk Brønsted (Editor), Martha Mottelson (Editor), Christina Jørgensen (Editor), Lars Jakob Muschinsky (Editor)

Research output: Book/Report/PhD thesisBookEducation

Abstract

Ny pædagogisk opslagsbog er en nyttig og oplysende håndsrækning til alle, der gerne vil have helt styr på de aktuelt mest centrale fænomener, tankegange og begreber i det pædagogiske univers
Rigtig mange mennesker har en mening om pædagogik, ikke mindst når det handler om opdragelse, uddannelse og undervisning.

Og netop derfor er det vigtigt, at vi har et fælles ståsted at tale ud fra, når vi bruger de forskellige pædagogiske begreber og vendinger.

De udtryk, begreber, teorier og tankegange, der knytter sig til pædagogik, lever en ofte omtumlet tilværelse mellem det mere hverdagsagtige og det videnskabelige, det præcist beskrivende og det mere sloganiserende eller foreskrivende. Når vi udveksler erfaringer, laver undersøgelser eller diskuterer, sker det, at vi bruger de samme udtryk, men forstår noget forskelligt ved dem.

Ny pædagogisk opslagsbog bringer dig på omgangshøjde med de faktiske betydninger af de mange pædagogiske begreber.

Bogen består af kortfattede, introducerende, perspektiverende og begrebsafklarende fremstillinger. På den måde får du indsigt i forskellige begreber, og de bliver sat i spil i forhold til de diskussioner, de relaterer sig til. Bogen giver dig stof til en eftertanke, som kan danne afsæt for videre refleksioner og studier. Og du får blik for den kompleksitet og de perspektiver, der skjuler sig bag pædagogiske begrebers tilsyneladende enkelhed.
Original languageDanish
Place of PublicationKbh
PublisherHans Reitzels Forlag
Edition1
Number of pages498
ISBN (Print)978-87-412-5784-6
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • educational science

Cite this