Pædagogik mellem skole og fritid: Grundbog til pædagoguddannelsen

Trine Ankerstjerne (Editor)

  Research output: Book/Report/PhD thesisAnthologyEducation

  Abstract

  Denne grundbog til pædagoguddannelsens specialisering i skole- og fritidspædagogik er skræddersyet til at bidrage til den studerendes forståelse af de kompetencemål, der er opstillet for uddannelsen. Foruden pædagogisk orienterede uddannelser er denne bog oplagt til pædagoger og andet personale, der beskæftiger sig med skole- og fritidspædagogik.

  Bogen er inddelt i fire dele, som hver forholder sig til specialiseringens kompetenceområder:
  Del 1: Barndom, ungdom, didaktik og dannelse
  Del 2: Identitet, fællesskab, relationer og inklusion
  Del 3: Udviklings- og læringsrum
  Del 4: Samarbejde og udvikling

  Hver del består af fire kapitler, der behandler de forskellige faglige elementer, som det skole- og fritidspædagogiske praksisfelt udgøres af. Dermed stifter den studerende bekendtskab med temaer, som forholder sig direkte til eller udspringer af praksis, og som tilsammen udgør rammen for at forstå de vilkår og betingelser for opvækst, som børn og unge i dag befinder sig i og handler ud fra.

  Alle bidragydere i bogen har rod i forsknings- og udviklingsrelaterede opgaver og undervisning på det pædagogiske område, ligesom mange af dem har deres daglige gang blandt studerende og færdiguddannede pædagoger.

  Til udgivelsen hører en omfattende mængde digitale redskaber, hvor den studerende får mulighed for at forfølge de pointer og problemstillinger, som det enkelte kapitel introducerer.
  Original languageDanish
  PublisherDafolo
  Number of pages276
  ISBN (Print)978-87-7160-686-7
  Publication statusPublished - 12 Aug 2019

  Keywords

  • children and youth
  • learning, educational science and teaching
  • education, professions and jobs

  Cite this