Refleksioner over kvalificering af socialt arbejde: udvalgte bachelorprojekter fra VIA Socialrådgiveruddannelsen Aarhus nr. 10 2014

Per Westersø (Editor), Kirsten Henriksen (Editor)

Research output: Book/Report/clinical guidelinesBookResearch

18 Downloads (Pure)

Abstract

VIA University College, Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus har valgt at udgive nummer 10 i denne skriftserie – om refleksioner over kvalificering af socialt arbejde. Artiklerne er skrevet på baggrund af og med større eller mindre uddrag fra bachelorprojekter, som skolens studerende har udarbejdet i 2014.
Faget socialt arbejde er i disse år inde i en hurtig udviklingsproces. Vi har fået en professionsuddannelse.
Uddannelsen stiller krav til de studerende om ikke blot at kvalificere sig inden for faget som udøvende socialrådgivere, de skal også kvalificere sig til at kunne bidrage til fagets udvikling. Det at kunne bidrage til fortsat faglig udvikling er afgørende for socialrådgiverne i praksis, hvis faget skal kunne modsvare udviklingen i de sociale problemer og behovene for socialfaglige indsatser og ikke skal stagnere.
Vi ser en række fagligt meget spændende bachelorprojekter og finder, at det er oplagt, at de faglige tanker heri kommer længere ud end eksamensbordet. Vi har derfor fortsat denne skriftserie i håb om at udbrede de faglige indsigter og udviklinger fra bachelorprojekterne også til praktikerne i socialt arbejde. Vi håber, at I vil tage vel mod bidragene fra de tidligere studerende og jeres nye kollegaer.
Samtidig håber vi med denne skriftserie at give andre studerende inspiration til egne kommende bachelorprojekter.
Original languageDanish
Place of PublicationAarhus
PublisherSocialrådgiveruddannelsen i Aarhus, VIA University College
Volume10
Number of pages76
ISBN (Print)9788785200969
ISBN (Electronic)9788785200969
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • social work and social conditions

Cite this