Skridttæller til kørestolsbrugere: Et proof of concept til en aktivitets-tracking-app til kørestolsbruger, der udnytter kørestolen som en platform for sensorer

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunicationpeer-review

Abstract

Aktivitetsmålere har været populære i det sidste årti, men de er ikke tilpasset kørestolsbrugere og giver derfor ikke pålidelige data angående kørestolsbrugeres kalorieforbrug. En aktivitetsmåler skræddersyet til kørestolsbrugere vil øge motivationen til fysisk aktivitet og forebygge livsstils­sygdomme.

Vores mål er at undersøge, hvordan sensorer placeret på kørestolen kan bruges i udviklingen af en teknisk platform, herunder en aktivitetsmåler til kørestolsbrugere.

Vi har udviklet en prototype, hvor drivhjulene på en kørestol til kørestolsbasket er udstyret med vejeceller, inertimåleenheder og mikrokontrollere. Mikrokontrollere indsamler data fra sensorer og overfører dem via Bluetooth til en mobilenhed, som bruger en app til at analysere og vise data om aktiviteter. Med denne opsætning er det muligt at tælle de relevante antal tag, som en kørestolsbruger foretager, og at få andre interessante måledata til videreudvikling af vores aktivitetsmåler.
Original languageDanish
JournalUCN PERSPEKTIV
Issue number9
Pages (from-to)18-29
Number of pages12
ISSN2446-2977
DOIs
Publication statusPublished - 2021

Cite this