Sprog i samspil. En praksisnær guide til sproglig og social læring i dagtilbuddets fællesskaber

Helle Iben Bylander (Translator), Trine Kjær Krogh (Translator), Janice Greenberg, Elaine Weitzman

  Research output: Book/Report/clinical guidelinesBookCommunication

  Abstract

  Denne håndbog tilbyder en praktisk, forskningsbaseret tilgang til at fremme børns sproglige og sociale læring i deres daglige samspil med andre børn og voksne i vuggestue, dagpleje og børnehave. Bogen bygger på forskning inden for feltet, og her er masser af inspiration at hente i forhold til børn på alle udviklingsstadier - lige fra børn, der befinder sig i den tidlige fase af nonverbal kommunikation, og til børn, der kan udtrykke sig i komplekse sætninger.

  Bogen er bygget op omkring en række samspilsstrategier, der er lette at anvende i praksis. Strategierne er udformet, så den voksne bedst muligt kan hjælpe alle børn til at kommunikere og indgå i samspil, herunder børn med sproglige eller udviklingsmæssige forsinkelser. Sprog i samspil er en kæmpe hjælp til pædagoger, dagplejere, sprogvejledere, inklusionsvejledere, logopæder, sundhedsplejersker, pædagogiske konsulenter, tale-hørekonsulenter og alle andre, der arbejder med børn i førskolealderen, og som er ansvarlige for at tilrettelægge miljøer, hvor børns sproglige og sociale læring styrkes.
  Translated title of the contributionSprog i samspil: - en praksisnær guide til sproglig og social læring i dagtilbuddets fællesskaber
  Original languageEnglish
  Place of PublicationFrederikshavn
  PublisherDafolo
  Volume1
  Number of pages392
  ISBN (Print)978-87-7160-0148
  Publication statusPublished - 2014

  Keywords

  • educational science
  • language acquisition
  • counseling
  • learning processes

  Cite this