Træn Trivslen: #15 God ledelse – Morten Balle Hansen

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Der findes mange lister om, hvad der kendetegner den gode leder, og der er ingen, der kan leve op til dem. Jeg siger ikke, at man skal slappe af, men man skal tage det med et gran salt alle de her ideer om, hvad den gode leder er”

Hvorfor er ledelse vigtigt?
Hvad er god ledelse og en god leder?
Hvordan kan vi situationsbestemt styrke den gode ledelse i organisationer?
I dette afsnit udfolder min gode kollega Morten Balle Hansen, hvad ledelse og særligt god ledelse er. Vi kommer blandt andet omkring de processer, som er afgørende for ledelse, hvoraf den ene er processen i relation til mål, vision og strategi og den anden proces omhandler organisering, implementering og de relationelle aspekter af ledelse. Morten giver også et interessant indblik i, hvordan ledelse og synet på lederen har udviklet sig historisk set og laver fem historiske nedslag. Morten fremhæver tilmed fire elementer, som indgår i overvejelser om hvad god ledelse er og kommer med anbefalinger til, hvordan man styrker sig selv i sin lederrolle.

Gæst: Morten Balle Hansen er professor ved SDU og programleder for forskningsprogrammet i ledelse ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date10 Nov 2023
Publication statusPublished - 10 Nov 2023

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this