Træn Trivslen: #16 Få glæden til at SPIRE i liv og ledelse – René Oehlenschlæger

Sanne Østergaard Nissen (Developer), René Oehlenschlæger (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Må man godt sige, man skal være lykkelig? Og må man godt sige det i Danmark, som er et af verdens lykkeligste lande? Hvilket egentlig er underligt, vi ikke må det …”

Hvorfor må vi i Danmark ikke tale om lykke og om ønsket om at være lykkelig?
Hvad er ’wholebeing’ og kan vi sætte det på formel?
Hvordan får vi lykken til at SPIRE i vores liv og organisationer
René Oehlenschlæger deler i dette afsnit en model inden for positiv psykologi med hensigten at skabe små lykkeboosts sat på formlen: SPIRE. En model der er udviklet af Dr. Tal Ben-Shahar and Megan McDonough med fokus på Wholebeing (Whole Person Well-being). René giver i afsnittet sine bud på at få glæden til at spire. Han kommer med mange gode småøvelser, men her er blot nævnt nogle få:

S: Brug 3 minutter på at nedskrive: Hvorfor tager du på arbejde i dag?

P: Slut morgenbadet med koldt vand: Hvor længe kan du stå?

I: Skab en positiv spiral via dine spørgsmål til dem du møder: Hvad inspirerer dig og arbejder du med at lære lige nu?

R: Giv og gør noget godt for dig selv og for mennesker i dit liv: Hvad vil du gøre?

E: Vær opmærksom på det, som gør dig glad og stolt: Hvilke 3 ting ser dy frem til i dag?

Gæst: René Oehlenschlæger er en garvet foredragsholder som formidler nyeste viden inden for positiv psykologi til virksomheder og medarbejdere. Han er uddannet i kemi og idræt fra Københavns universitet og har arbejdet 17 år i pharma- og biotekbranchen herunder som produktionschef i 6 år. Siden har han læst og studerer forsat positiv psykologi og lykkestudier i USA ved Tal Ben-Shahar. Sammen med Mikael Kamber er han forfatter til bogen Stærkere.
Original languageDanish
Publication date23 Nov 2023
Publication statusPublished - 23 Nov 2023

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this