Træn Trivslen: #17 Kroppen og toppen i verdens mindste træningscenter – Anne-Lene Nielsen

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Anne-Lene Nielsen (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Mit ærinde er egentlig, at vi bliver nødt til at være modige til at se, at kroppen og toppen hænger sammen”

Hvorfor må vi ikke glemme kroppen, når vi går på arbejde?
Hvad er verdens mindste træningscenter?
Hvordan kan vi helt enkelt bruge fire små redskaber og lave øvelser dagligt, som træner vores trivsel?
I dette afsnit har vi stærkt besøg af Anne-Lene Nielsen, som helhedsorienteret gør os klogere på at ensrette vores signaler, hvor kroppen taler til toppen og toppen taler til kroppen. Såsom ’smil og ret dig op’, der fra kroppen sender signal til toppen om, at vi nu skal præstere og være skarpe. Omvendt kan vi, når vi vil restituere og slappe af, sende signaler fra kroppen til hjerne ved at lukke øjnene ned, lukke af for sanseindtryk, gå ind i et roligt rum eller i naturen. Hun pointerer tillige tre hygiejnefaktorer: Søvn, vand og vejrtrækning, som er små motorer, der driver os frem og hjælper vores krop og hjerne til at fungere bedst muligt, og som vi skal huske at lade op.

Med sig har Anne-Lene også fire hverdagsredskaber, som til sammen danner, det hun kalder, verdens mindste træningscenter og hjælper med at ensrette signalerne og agerer som små pauser, der kan hjælpe med at friske os op i løbet af arbejdsdagen: En elastik (til udstrækning af fingre og forstærke aktivering af muskulatur i nakke, skulder, mund og tunge), et sugerør (til opmærksomhed omkring vejrtrækning og påmindelse om at stoppe op og trække vejret. Bemærk sugerøret skal i munden og ikke i næsen … ;), en lille bold (hjælper os med at flytte fokus ud til kroppen og derved frigiver refleksionsplads i hovedet), og en ispind (bevidsthed om hvordan vi påvirker vores omgivelser og os selv via spejlneuroner. Vi spejler hinandens smil). Træn med, når vi her har fokus på samspillet mellem kroppen og toppen.

Gæst: Anne-Lene Nielsen står bag virksomheden Intelligent Posture. Hun har en baggrund som specialist i bevægeapparatet med autorisation som kiropraktor og en mastergrad i positiv psykologi.

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date7 Dec 2023
Publication statusPublished - 7 Dec 2023

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this