Træn Trivslen: #18 Støjfri organisation – Bastian Overgaard

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Bastian Overgaard (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Vi taler med 150 ord i minuttet. Det er 9.000 ord i timen. Det svarer til 22½ A4-sider med ord, vi knalder i hovedet på hinanden, som er kladdesnak, fordi vi ikke er forberedte. Vi tænker, mens vi taler …”

Hvorfor er det et problem, når vi overdynger hinanden med snak i vores organisationer?
Hvad kan vi gøre for bedre at rumme stilheden?
Hvordan kan vi aktivt bruge stilheden på arbejdspladsen til at skabe bedre møder, samarbejde, nærvær, større forståelse for hinanden og øget mental trivsel?
Hvordan har du det med stilhed? Det er det første, som Bastian Overgaard siger, vi skal tage stilling til, førend vi overhovedet kaster os ud i at komponere og dirigere stilheden i organisationen. Det er nemlig ikke så nemt, som det lyder. Stilhed er ofte akavet, før den bliver naturlig, hvis ikke vi først øver os i trygge rammer – med familien, venner og/eller med en tæt kollega. På den måde er Bastian med til at åbne vores stilhedsverden, som både kan have komponenter af det restorative, refleksive og relationelle.

Bastian har over 20 års erfaring med stilhed og silent performance, og hjælper os her med sit exceptionelle nærvær og sin ro til større forståelse af stilhed samt stilhedens mange facetter og fordele.

Gæst: Bastian Overgaard er ledelsesrådgiver, foredragsholder, stilhedsekspert og forfatter til bestselleren ’Støjfri ledelse’. Han er tilmed aktuel med den søde og lærerige børnebog ’Øret, der ville finde sin ven’ – et hjerteprojekt, som han selv beskriver det.

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date21 Dec 2023
Publication statusPublished - 21 Dec 2023

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this