Træn Trivslen: #20 Styrkebaseret læring – Mette Marie Ledertoug

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Mette Marie Ledertoug (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Når vi gør noget med udgangspunkt i vores styrker, så booster det både vores glæde, tilfredshed og engagement, men det gør faktisk også noget ved vores præstationer og målopnåelse.”

Hvorfor er styrker vigtige, når vi skal lære nyt?
Hvad er styrkebaseret læring?
Hvordan skaber vi et styrkesprog og styrker os selv og hinanden i et læringsperspektiv?
Der er kun en negativ følelse, som støtter vores læring, og det er skam. De positive følelser støtter til gengæld alle op om vores læring. Vi lærer simpelthen bedre og hurtigere, når vi sætter vores styrker i spil, modsat hvis vi fokuserer på det, vi gør mindre godt.

I dette afsnit har vi interessant besøg af Mette Marie Ledertoug, som opfordrer os til at lede efter styrkerne hos os selv og hinanden og beholde styrkebrillerne på. Når vi ser på hinanden med styrkebriller, bliver vi mere respektfulde overfor hinanden og opmærksomme på at kunne bruge egne og andres styrker komplementært. Det gavner både den individuelle og kollektive læring. Ved at blive bevidste om og kortlægge hinandens og egne styrker, kan vi være med til at spille hinanden gode. Det kan også gøre os opmærksomme på, hvordan vi fordeler opgaver mest hensigtsmæssigt, fordi vi alle gode til forskelligt.

Har din organisation mon en ‘stenhuggertilgang’ eller en ‘gartnertilgang’ til styrker? Uanset tilgangen, så er Mettes klare opfordring: Kortlæg, udforsk og anvend styrkerne – det er en god måde at komme i gang med at få et styrkesprog i organisationen og få skruet op for den styrkebaserede læring. Hør Mettes mange gode vinkler og bud på, hvad vi konkret kan gøre.

Gæst: Mette Marie Ledertoug er forkvinde i det nationale videncenter for positiv psykologi, Ph.D. i styrkebaseret læring. Oprindeligt uddannet lærer og psykolog. Særlig interesse i positiv uddannelse (positive education) og medforfatter til bogen ‘Kurs mod optimal læring’

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date25 Jan 2024
Publication statusPublished - 25 Jan 2024

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • learning, educational science and teaching
  • health, nutrition and quality of life

Cite this