Træn Trivslen: #21 Styrker i organisationer – René Oehlenschlæger

Sanne Østergaard Nissen (Developer), René Oehlenschlæger (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Hvis man påpeger der, hvor man tænker, at folk ikke er for gode i forvejen, så får man et fald på 27 pct. i gennemsnit i engagementet … hvis man fokuserer på styrkerne - det der fungerede, det vi skal gøre noget mere af, det der allerede har virket mv. – hvis man går den vej, så i gennemsnit vil engagementet stige 36 pct.”

Hvorfor er en styrkebaseret tilgang vigtig på arbejdspladsen og i ledelse?
Hvad er styrker og styrkebaseret ledelse?
Hvordan får vi sat styrkerne endnu mere i spil i vores organisationer?
I dette afsnit opfordrer René Oehlenschlæger med sin styrke optimisme os til at have fokus på styrker i organisationer. Vi kommer omkring, hvordan vi kan blive bevidste om styrker og sætte dem i spil og derved blive klogere på os selv og hinanden og også de konflikter, vi af og til står i. René giver blandt andet fem konkrete råd til, hvordan vi kan gribe samtaler an, så de udvikler styrker – fra MUS til SUS – ved, 1) at fokusere på fem ting, der er gået godt, 2) spotte hvad der har gjort, at det er gået godt, 3) udforske styrkerne bag de gode erfaringer, 4) konkretisere hvordan vi kan sætte disse styrker i spil i arbejdsopgaver fremadrettet, og 5) løbende hjælpe hinanden med at holde fokus på styrkearbejdet.

Gæst: René Oehlenschlæger er en garvet foredragsholder som formidler nyeste viden inden for positiv psykologi til virksomheder og medarbejdere. Han er uddannet i kemi og idræt fra Københavns universitet og har arbejdet 17 år i pharma- og biotekbranchen herunder som produktionschef i 6 år. Siden har han læst og studerer forsat positiv psykologi og lykkestudier i USA ved Tal Ben-Shahar. Sammen med Mikael Kamber er han forfatter til bogen Stærkere.Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date8 Feb 2024
Publication statusPublished - 8 Feb 2024

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this