Træn Trivslen: #24 Regenerativ trivsel – Kim Gørtz

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Kim Gørtz (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

“Hvis man får en skramme på huden, så regenererer man. Det kan vi åbenbart os mennesker. Hvis man kommer til skade på en eller anden måde - slår sig – så cellerne, regenererer… “

Hvorfor er tidens regenerative tendens vigtig?
Hvad er det for nogle koder indenfor det regenerative, som kan overføres til en trivsels- og ledelseskontekst?
Hvordan kan vi sammen udforske, hvad der skal til for at skabe regenerativ trivsel og ledelse?
I dette afsnit af Træn Trivslen er vi taget på besøg hos Promentum, hvor vi dykker vi ned i det regenerative sammen med filosof Kim Gørtz. Hør om hans passion for dette vigtige felt, der stadig er i sin vorden.

Regenerativ trivsel indebærer et radikalt skift mod en sundere tilgang til naturen, kultur, økonomi, organisation og ledelse. Den regenerative bevægelse kræver opmærksomhed, bevidsthed og handling for at skabe håb og forandring i en verden i krise. Selvom vejen ikke nødvendigvis er let, er den fyldt med håb for en bedre verden og liv for vores planet og alle levende væsener.

Kim præsenterer ikke færdige løsninger, men udfolder konceptet og deler blandt andet Wayne Vissers nøgler til regenerativ trivsel: kompleksitet, cirkularitet, kreativitet, sammenhæng, konvergens og kontinuitet. Disse ses som afgørende for at integrere regenerationsprocessen i alle livets aspekter. Derudover udforsker vi de seks karakteristika ved "trivselsdrevet lederskab": Det systemiske, inkluderende, strategiske, omsorgsfulde, innovative og modige lederskab.

Visionen for regenerativ trivsel indebærer ansvar, inklusion, retfærdighed og samarbejde for at tackle økologiske, sociale og økonomiske udfordringer. Fra restaurering af økosystemer til genoplivning af samfundet og fokus på mental sundhed søger vi i dette afsnit at inspirere til sansning, innovation og eksperimenter for at skabe en trivselsbaseret økonomi, samfund og ledelse.

Gæst: Kim Gørtz er Ph.d., regenerativ filosof og centerleder for Regenerativ Filosofi, partner i Promentum. Forfatter til 46 bøger om filosofi, herunder om protreptik.

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date21 Mar 2024
Publication statusPublished - 21 Mar 2024

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this