Træn Trivslen: #26 Co-teaching og skoleudvikling – Micki Sonne Kaa Sunesen

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Micki Sonne Kaa Sunesen (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Producer)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Når de professionelle samarbejder med co-teaching som fælles platform, så oplever de at blive ressourcefulde i forhold til de problemer og udfordringer, som de står overfor i deres hverdag.”

Hvorfor er co-teaching relevant i forhold til skoleudvikling og trivsel?
Hvad er co-teaching?
Hvordan kan co-teaching understøtte en trivselsfremmende skoleudvikling?
I dagens afsnit af Træn Trivslen udforsker vi sammen med Micki Sunesen konceptet co-teaching og dets betydning for bedre inklusion, skoleudvikling, demokratisk læring, psykologisk tryghed, pædagogisk innovation, samarbejde på tværs og ikke mindst de trivselsfremmende aspekter for både lærere og elever.

Co-teaching repræsenterer en spændende tilgang til inklusion, læring og trivsel i skolen, hvor professionelle arbejder tæt sammen om alle aspekter af undervisningen. Men det stopper ikke der - co-teaching åbner også døren til skolens overordnede udvikling, med fokus på de professionelles egen læring, fordybelse, samarbejde og trivsel.

Micki kommer i afsnittet med praktiske overvejelser og råd til at integrere co-teaching i skolens dagligdag. Hvor begynder man? Hvordan opretholder og indarbejder man co-teaching som en integreret del af skolens udvikling? Og hvordan overkommer man forskellige barriere for co-teaching?

Gæst: Micki Sonne Kaa Sunesen er en af landets førende forskere indenfor arbejdet med udvikling af skoler og dagtilbud. Han er optaget af, hvordan de professionelle lærer sammen, og dermed udvikler organisationen i fællesskab. De sidste fem år har Micki forsket, fokuseret og fordybet sig i co-teaching – set i forhold til arbejdet med inklusion og skoleudvikling. Podcastafsnittet tager udgangspunkt i Mickis seneste bog ’Co-teaching og skoleudvikling’.

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date18 Apr 2024
Publication statusPublished - 18 Apr 2024

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • learning, educational science and teaching
  • health, nutrition and quality of life

Cite this