Træn Trivslen: #27 Arketyper og motivation - Helle Hein

Sanne Østergaard Nissen (Developer), Helle Hedegaard Hein (Guest), Julie Kowal Kristiansen (Sound)

Research output: Non-textual formPodcast, music and sound productionsCommunication

Abstract

”Mennesket har mange forskellige drivkræfter, men den primære drivkraft er det, der interesserer mig, fordi det er den, der fortæller mest om, hvad er det, der skaber virkelig dyb mening og høj grad af motivation for det menneske, men også, hvad er det, der står på spil? Hvad er det, som det menneske risikerer at miste? Som gør, at vi så forstår det menneskes reaktionsmønstre bedre.”

Hvorfor kan et næbdyr ikke blive livsstilsanalytiker?
Hvad er arketyper?
Hvordan kan vi styrke de forskellige arketypers motivation?
I dette afsnit af TRÆN TRIVSLEN har vi meningsfuldt og motivationsfremmende besøg af motivations- og ledelsesguru Helle Hein. Helle har brugt meget af sit liv på at forske i vores forskellige motivationsprofiler og drivkræfter. I afsnittet udfolder Helle, hvad en arketype er, hvad der skaber dyb mening og motivation hos det enkelte menneske, således vi bedre kan forstå hinanden og sætte os i hinandens sted. Forståelsen af, at der er forskellige kilder til motivation og et meningsfuldt arbejdsliv, men også modstand mod forandring, demotivation og sågar stress. Helle har defineret fire motivationsprofiler, som hun gennem sin forskning har benævnt arketyper. Hør mere om Primadonnaen, Den introverte præstationstripper, Den ekstroverte præstationstripper og Pragmatikeren. Der er ikke nogen af arketyperne, der er finere eller bedre end andre. Det handler i sin essens om at være nysgerrig på: Hvad driver dig? Hvad driver mig? Hvordan kan vi bedre støtte os selv og hinanden i skabelsen af et meningsfuldt arbejdsliv og i at finde vores rette hylde og plads, for at være tilfreds?

Gæst: Helle Hedegaard Hein er cand.merc., ph.d. og arbejder som selvstændig forsker, foredragsholder, forfatter og konsulent. Forfatter til bl.a. bogen ‘Motivation’

Værtinde: Sanne Østergaard Nissen

Produktion, redaktion og musik: Julie Kowal Kristiansen
Original languageDanish
Publication date2 May 2024
Publication statusPublished - 2 May 2024

Keywords

  • management, organizational development and innovation
  • health, nutrition and quality of life

Cite this