Vitamin D in young Danish children - status determinants, requirements and effects on muscle strength and growth factors: Vitamin D hos yngre danske børn - determinanter for status, behov og effekter på muskelstyrke og vækstfaktorer

  Research output: ThesisPhDResearchpeer-review

  Abstract

  Lav D vitamin status er udbredt om vinteren blandt børn på nordlige breddegrader. Der er dog ikke helt klarhed over, hvor meget D vitamin børn har behov for. Desuden mangler vi viden om de sundhedsmæssige konsekvenser ved en lav D vitamin status om vinteren hos børn.

  I denne Ph.d. afhandling undersøges forholdet mellem indtag af D vitamin og D vitamin status i blodet for at kunne estimere børns behov for D vitamin. Ydermere undersøges det bl.a. om et supplement af D vitamin om vinteren har en betydning for børns muskelstyrke og udvalgte vækstfaktorer.

  Afhandlingen viser bl.a., at muskelstyrken hos raske børn i alderen 4-8 år ikke påvirkes af, hvorvidt de får et dagligt supplement af D vitamin om vinteren eller ej, men koncentrationen af nogle vækstfaktorer påvirkes.
  Original languageDanish
  QualificationMaster of Science
  Awarding Institution
  • University of Copenhagen
  Supervisors/Advisors
  • Damsgaard, Camilla T, Supervisor, External person
  • Mølgaard, Christian, Supervisor, External person
  • Kristensen, Michael, Supervisor
  Award date1 Jun 2014
  Place of PublicationFrederiksberg
  Publisher
  Print ISBNs978-87-7209-188-4
  Publication statusPublished - 28 Sep 2018

  Cite this