Vitamin D in young Danish children - status determinants, requirements and effects on muscle strength and growth factors: Vitamin D hos yngre danske børn - determinanter for status, behov og effekter på muskelstyrke og vækstfaktorer

Research output: Book/Report/PhD thesisPhD thesisResearchpeer-review

Abstract

Lav D vitamin status er udbredt om vinteren blandt børn på nordlige breddegrader. Der er dog ikke helt klarhed over, hvor meget D vitamin børn har behov for. Desuden mangler vi viden om de sundhedsmæssige konsekvenser ved en lav D vitamin status om vinteren hos børn.

I denne Ph.d. afhandling undersøges forholdet mellem indtag af D vitamin og D vitamin status i blodet for at kunne estimere børns behov for D vitamin. Ydermere undersøges det bl.a. om et supplement af D vitamin om vinteren har en betydning for børns muskelstyrke og udvalgte vækstfaktorer.

Afhandlingen viser bl.a., at muskelstyrken hos raske børn i alderen 4-8 år ikke påvirkes af, hvorvidt de får et dagligt supplement af D vitamin om vinteren eller ej, men koncentrationen af nogle vækstfaktorer påvirkes.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherKøbenhavns Universitet
Number of pages119
ISBN (Print)978-87-7209-188-4
Publication statusPublished - 28 Sept 2018

Cite this