ForsidePersonerEva Lindhardt

English

Føj til bogmærker

Eva Lindhardt

Person

Præsentation

Lektor, cand.mag. i religion og dansk, master i dansk som andetsprog. Læreruddannelsen UCC, Zahle, København

 

 

Primære arbejdsområder

Jeg underviser i fagene Kristendomskundskab/Religion, Kristendomskundskab/Livsoplysning/Medborgerskab og Dansk som andetsprog på læreruddannelsen samt på forskellige efter- og videreuddannelses kurser for folkeskolelærere.

De seneste år har jeg både i forbindelse med undervisning og projekter arbejdet med kulturforståelse, demokratisk dannelse og undervisning om, gennem og til menneskerettigheder. Jeg er med i et projekt, der omhandler kulturel sensitivitet på læreruddannelsen, og jeg har pt. en deltidsansættelse som læringskonsulent på institut for menneskerettigheder, hvor jeg arrangerer kurser for adjunkter og lektorer om menneskerettigheder som dimension i henholdsvis pædagog-, socialrådgiver og lærer-professionen.

Didaktisk har jeg et fordybelsesområde været æstetiske læreprocesser og antropologisk feltarbejde i kulturformidling bl.a. har jeg arrangeret studieture til Iran, Sri Lanka, Georgien og Syrien (før borgerkrigen), hvor de studerende har lavet feltarbejde med fokus på religioners rolle i samfundet og for den enkeltes daglige praksis.

De seneste år har jeg særligt været interesseret i lærerfaglig teknologiforståelse. Gennem undervisning på den særlige toning af læreruddannelse Future Classroom Teacher har jeg gennem teknologier undersøgt faglige temaer og arbejdet med dilemmaer omkring fx digitalisering og demokrati, etik og menneskerrettigheder.

Sammenhænge mellem sprog, kultur og identitet samt interkulturel kompetence har været fokusområder i forbindelse med min ansættelse på Flygtningehjælpens sprogcenter (1998-2003). Områderne har jeg i læreruddannelsen arbejdet videre med i en skolekontekst, bl.a. gennem en sproglig vinkel på faglighed, hvor elevernes udvikling af fagsprog stilladseres didaktisk, og hvor flersprogedes elevers sprogtilegnelse integreres i fagundervisningen.

I forbindelse med min tidligere ansættelse på Institut for filosofi, pædagogik og religion på Syddansk Universitet (2002-2004) har jeg særligt haft fokus på komparative religionsstudier og religionsvidenskabelig metode.

 

 

Eva Lindhardt

Telefon: 4189 8241

Vis graf over relationer

Samarbejde

 1. 3 Skriftlige produktioner

 2. 1 Projekter 1 Skriftlige produktioner

 3. 1 Projekter

 4. 1 Projekter

  Heiberg, Tobias

  Person: TAP

 5. 1 Projekter

 6. 1 Projekter

  Rønn, Eva

  Person: TAP

 7. 1 Projekter

 8. 1 Projekter

 9. 1 Projekter

 10. 1 Projekter

 11. 1 Projekter

 12. 1 Projekter

 13. 1 Projekter

 14. 1 Projekter

 15. 1 Projekter

 16. 1 Projekter

 17. 1 Projekter

 18. 1 Projekter

Kopier teksten fra feltet...