ForsidePersonerKathrin Houmøller

English

Føj til bogmærker

Kathrin Houmøller

Person

Telefon: 4189 8928

Præsentation

Jeg er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet (phd afsluttet i 2015) med fokus på medicinsk antropologi. I min forskning er jeg særligt interesseret i hverdagsliv, familieliv og forholdet mellem stat og forældre/børn/unge. I min tidligere forskning har jeg arbejdet i Sydafrika, Uganda og England med emner som stofmisbrug, hiv, aids-behandling og reproduktiv sundhed. I øjeblikket arbejder jeg på forskningsprojektet Trivsel på tværs under forskningsprogrammet 'Dagtilbuds-, special- og socialpædagogik'. Min forskning er baseret på antropologisk feltarbejde i udvalgte daginstitutioner i Københavns Kommune og undersøger, hvordan børns (mis)trivsel forståes, vurderes og praktiseres på tværs af daginstitution og hjem. Projektet tager afsæt i et stigende politisk fokus på trivselsvurderinger og tidlig opsporing af børn i en potientiel udsat position og indskriver sig i debatter omkring forebyggelse og social mobilitet.

CV

Ansættelser

Adjunkt, Professionshøjskolen UCC, Forskning, Udvikling og Internationalisering, 1.1.2016 - nuværende arbejdsplads

Ph.d. studerende, Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Samfund, 1.9.2010 - 4.11.2015  Ph.d. stipendie finansieret af Det Frie Forskningsråd for Kultur og Kommunikation. Ph.d. baseret på 13 måneders etnografisk feltarbejde i et socialt udsat boligområde i Sydafrika med fokus på hverdagsliv blandt hiv-positive kvinder og børn i aids-behandling. Titel på afhandling: Ambiguous Intimacy: aids-medicine and the everyday in Khayelitsha, South Africa.

Forskningsassistent, London School of Hygiene and Tropical Medicine (University of London), Centre for Research on Drugs and Health Behaviour, 1.1.2008 - 30.8.2010  The Family Life Project: a qualitative longitudinal study of children and young people's experiences of growing up with parental substance misuse. Projektet var baseret på kvalitative interviews med børn, unge, forældre og praktikere inden for misbrugsområdet.

Studentermedhjælper og praktikant, Center for Rusmiddelforskning, 1.1.2003 - 1.1.2004  Kvalitative og kvantitative interviews med tidligere og nuværende stofmisbrugere samt deltagerobservation på udvalgte metadonklinikker i Danmark.

 

Uddannelse

Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Samfund, 1.9.2010 - 12.11.2015  Ph.d. grad i antropologi

Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Samfund, 2002 - 2006  Cand.mag i antropologi

Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Samfund, 1999 - 2002  Bachelor i antropologi

Vis graf over relationer

Samarbejde

  1. 1 Projekter 4 Presse 1 Undervisning 1 Skriftlige produktioner

  2. 1 Projekter 4 Presse 1 Undervisning 1 Skriftlige produktioner

  3. 1 Skriftlige produktioner

Kopier teksten fra feltet...