ForsidePersonerMichael Ejstrup

English

Føj til bogmærker

Michael Ejstrup

Person

Præsentation

Født i 1961 i Videbæk. Nu bosiddende på Indre Østerbro i København. Ansat som forskningschef i sprog ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole siden udgangen af 2009.

Primære arbejdsområder

Min forskning fokuserer især på talesprog i almindelighed, dansk talesprog, sprognormering og sproglig mangfoldighed. Jeg underviser studerende på flere forskellige studieretninger i sprogforståelse og fortællende journalistik. Blandt andre studerende i journalistik, fotojournalistik, kommunikation og fagjournalistik. Jeg afholder efteruddannelseskurser med fokus på blandt andet speak, stemmetræning og sprogkorrekthed.

Øvrige arbejdsområder

Har sammen med Forsknings- og Innovationsstyrelsen lavet en netbaseret undersøgelse af danskernes evne til at genkende hinanden ud fra talen. Næsten 30.000 deltog. Den mest læste undersøgelse på videnskab.dk i 2011. Jeg forsker i udviklingen i (tale)sproget i nyhedsudsendelser (tv-aviser) fra 1965 til 2011 Jeg er i gang med en undersøgelse af, hvor godt danskere forstår speak i nyhedsudsendelser. Undersøgelsen er netbaseret, og målet er at få 10.000 danskeres bedømmelser.
Michael Ejstrup

Vis graf over relationer

Seneste aktiviteter

Kopier teksten fra feltet...