Anklageren - En sag for Stürup

Beskrivelse
Som anklager gennem næsten 40 år har Anne Birgitte Stürup især interesseret sig for drabssager, voldtægter og seksuelt misbrug af børn. Anne Birgitte Stürup bruger som anklager sin indignation professionelt, og flere sager, hun har ført på anklagemyndighedens vegne, har resulteret i retshistoriske afgørelser. Uanset, om det drejede sig om det dødelige overfald på avisbuddet på Amager, sagen mod den hiv-smittede karatetræner eller serievoldtægtsforbryderen fra de københavnske parker, har Stürup forsøgt at være de uskyldige og ofte helt tilfældige ofres talerør i retten.

Det fortæller hun i denne bog, som er den første herhjemme, hvor en offentlig anklager indvier offentligheden i sit arbejde for anklagemyndigheden. Dermed giver bogen et sjældent indblik i det danske retssystem, set gennem en af de mest erfarne anklagere - Stürup har som den eneste aktive anklager herhjemme rundet hundrede nævningesager.

Gennem de principielle, spektakulære og voldsomme sager fortæller hun, hvordan hun forbereder vidneafhøringer, vurderer beviser, oversætter kompliceret jura for nævningerne og forsøger at få retten til at udfordre retspraksis.

Anklageren - En sag for Stürup er en bog om en modig kvinde, der får kræfter fra en tryg opvækst til at kæmpe mod de overgreb, som især mænd begår.

Informationer
Flere informationer

OriginalsprogDansk
ForlagBogkompagniet
Antal sider227
ISBN (Trykt)978-87-92294-24-1
PublikationsartFormidling

Samarbejdspartnere

  • Freelancebureauet Redaktionen.dk