ForsideSkriftlige produktionerDet rullende paradigmeskift

English

Det rullende paradigmeskift: Implikationer forbundet med menneskets stigende digitale selvforståelse

Skriftlig produktion: ForskningMaster

Føj til bogmærker

Dokumenter

Vis graf over relationer

Dette speciale sætter fokus på at ville erstatte den traditionelle opfattelse af
mediekonvergens med en konvergens mellem menneske og den digitale verden. Specialet viser eksempler på, hvordan både menneskets virkelighed og selvforståelse begynder at inddrage flere digitale elementer, der i sidste ende har større tilknytningskraft til systemet end mennesket.

Den øgede integration mellem mennesket og internettet bliver problematiseret gennem en række eksempler. Specialet udvikler en model, der leverer et fælles sprog, gennem hvilket det er muligt at håndtere og knytte bånd til et tværgående videnskabeligt samarbejde, såvel som et værktøj til undervisning eller markedsforståelse.

Endelig konceptualiseres den aktuelle situation i begrebet det rullende paradigmeskift. Et begreb der dækker over, at menneskets oplevelse af den digitale verden per definition er ultra personligt og ikke kan deles med andre, som oplevelser i den fysiske verden kan. Mennesket lever derfor med sit personlige digitale paradigme i en accept/ikke‐accept, samt forståelse/ikke‐forståelse af, at andre mennesker har et andet, men lige så gyldigt, digitalt
paradigme ‐ et faktum, der på mange måder gør det vanskeligere at håndtere kommunikation og interaktion i den digitale verden, end det er i den fysiske verden.

Publikationsoplysninger

Antal sider92
År2014
OriginalsprogDansk

    Emneord

  • interaktivt design - interaktionsdesign, brugerroplevelse, paradigme, filosofi, sociologi, datalogi, model

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

Kopier teksten fra feltet...