Dokumentation af brugen af 'ad hoc' bibliotekarvagt

Beskrivelse
I forlængelse af vores brugerundersøgelse, om hvordan vores studerende og ansatte bruger den tilgængelige bibliotekarvagt, er metoden og resultaterne præsenteret ved en postersession på Årsmødet for Danske Fag- Forskning- og Uddannelsesbiblioteker (DFFU).
Undersøgelsen er lavet på baggrund af fysiske henvendelser i Studiebiblioteket, og der er opgjort på forskellige kategorier af spørgsmål.
Resultaterne viser at der i høj grad efterspørges hjælp til systematisk litteratursøgning, brug af thesaurus, dokumentation af søgning og hjælp til referencehåndtering. Der spørges også til videnskabelig metode og ophavsret.
Informationer
Flere informationer

OriginalsprogDansk
Antal sider1
PublikationsartFormidling
BegivenhedDFFU årsmøde 2017: Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker - Hotel Fredericia, Fredericia, Danmark
Varighed: 21 sep. 201722 sep. 2017

Konference

KonferenceDFFU årsmøde 2017
Forkortet titelDFFU
LandDanmark
ByFredericia
Periode21/09/1722/09/17
Andet“Digitalisering = Tilgængelighed?”.

Strategier og politikker er altid udarbejdet ud fra et ønske om en ændring af status quo på et område; som ofte, fordi der findes et politisk ønske, om at øge eller fremme et særligt scenario – der findes altid et mål eller formål – et ideal, om man vil. Men strategier skal implementeres – de kræver en indsats for at deres mål kan realiseres. Nogen gange en meget stor indsats, undertiden en indsats, som det ikke opleves, at der er afsat afmålte eller dedikerede ressourcer til. Men står indsatsen så mål med resultatet? Efter alle gode kræfter har været i spil – er målet så nået?

På årsmødet ser vi nærmere på området “digitalisering”: Gennem de senere år har FFU-bibliotekerne anvendt mange ressourcer på indsatser vedr. digitalisering for at leve op til både nationale og lokale strategier om digitalisering. Eksempelvis har Danmark en fælles offentlig digitaliseringsstrategi 2016-2020 og regeringens digitale Vækstpanel har en vision om, at “Danmark skal være en digital frontløber, der er hurtigst og bedst til at udnytte og skabe gevinsterne ved digitalisering.”

Men hvad er resultatet: Er det skønne spildte kræfter, eller har digitaliseringen faktisk indtil videre ledt til større tilgængelighed?

Vi skal derfor tage temperaturen bl.a. på digitaliseringen af kulturarven, arbejdet med digital formidling af forskningen (herunder Open Access og Open Science) og digitaliseringen af den danske forskningsinfrastruktur m.m. Har digitaliseringen ledt til de ønske mål om “access” og “impact”?
15 Downloads
Relaterede emner