En teknologi på grænsen - det etiske hensyn og det fælles bedste

Beskrivelse
Forestil dig, at et lille kamera optager alt, hvad du siger, og alt hvad du gør, mens du passer dit arbejde. Tilsæt da hektiske situationer med ufuldstændig information og et markant handlepres, så har du den situation, som nogle af beredskabets holdledere og indsatsledere sættes i. Formålet med brugen af kropskameraer i beredskabet er læring, og erfaringerne viser, at disse kropskameraer er i stand til at initiere reflekterende og refleksive læreprocesser på en anderledes produktiv måde, end nogen anden teknologi tidligere har været i stand til. Udfordringen er at balancere, hvordan en sådan teknologi kan bidrage med tilstrækkelig stor værdi, selvom den potentielt set medfører uproduktive påvirkninger af individet. Kropskameraer bliver derved uomtvisteligt en teknologi på grænsen, der udfordrer balancen mellem det etiske hensyn til individet og det samlede læringsudbytte for det fælles bedste.
Informationer
Flere informationer

OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind21
Udgave nummer3
Sider (fra-til)42-58
Antal sider17
ISSN1399-1442
PublikationsartForskning
Peer reviewJa

Bibliografisk note

Mikkel Bøhm, lektor ph.d. ved Københavns Professionshøjskole og Beredskabsinspektør ved Beredskab Øst, boe@beros.dk (corresponding author).

Jan Bendtsen, beredskabsinspektør, Beredskab Øst, jabe@beros.dk.

Michael Jensen, viceberedskabsinspektør, Beredskab Øst, mje@beros.dk

Martin Brix Larsen, beredskabsinspektør/koordinator for teamet ”Intern uddannelse og læring”, Beredskab Øst, mal@beros.dk.

Samarbejdspartnere

  • Beredskab Øst
Relaterede emner