Fem argumenter for at tænke nyt i kulturpressen - hvis du fortsat vil være kulturkritiker, skal du blive bedre på de sociale medier. Det er slet ikke for sent – og det er ligefrem sjovt

Beskrivelse
Det går tilbage i alle de store nordiske lande for kulturanmeldelserne. Der bliver færre anmeldelser – i alt fald på de traditionelle medier.

Det var konklusionen på en international forsker-konference Rethink Cultural Journalism i København 21-22 november. Rapporter fra bl.a. Finland, Sverige og Danmark viste alle, at den seriøse kulturkritik er på retur.

Anmeldelser bliver der færre af – artiklerne bliver kortere – radio-udsendelser og tv-udsendelser bliver også kortere. Men det er alt for tidligt at give op. Der er tværtimod mange muligheder for at vende bøtten og hilse de nye tider med oprejst pande. Det mener den danske kulturjournalist og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Anders Lange. Han har i et år forsket i nye platforme for teateranmeldelsen. Efter hans mening er der både gode argumenter for at fortsætte kampen – og der er endnu flere metoder til at holde den kulturelle fane højt.
Informationer
Flere informationer

OriginalsprogDansk
PublikationsartFormidling
Relaterede emner