Studenterproduceret video til eksamen - Fokus på samspil mellem læringsdesign og stilladsering

Beskrivelse
Formålet med denne artikel er at vise, hvordan læringsdesign og stilladsering kan anvendes til at skabe en ramme for studenterproduceret video til eksamen på videregående uddannelser. Artiklen tager udgangspunkt i en problemstilling, hvor uddannelsesinstitutionerne skal håndtere og koordinere undervisning inden for både det faglige område og mediefagligt område og sikre en balance mellem en fagfaglighed og en mediefaglig tilgang. Ved at dele opgaven ud på flere faglige resurser, er der mere koordinering, men man kommer omkring problemet med krav til underviserne om dobbelt faglighed ved medieproduktioner.

Med afsæt i Lanarca Declarationens perspektiver på læringsdesign og hovedsageligt Jerome Bruners principper for stilladsering, sammensættes en model for understøttelse af videoproduktion af studerende på videregående uddannelser. Ved at anvende denne model for undervisningssessioner og forløb får de fagfaglige og mediefaglige undervisere et redskab til at fokusere og koordinere indsatsen frem mod målet med, at de studerende producerer og anvender video til eksamen.
Informationer
Flere informationer

OriginalsprogDansk
TidsskriftLæring og Medier (LOM)
Vol/bindÅrg. 9
Udgave nummer15
Antal sider25
ISSN1903-248X
PublikationsartForskning
Peer reviewJa
Relaterede emner

    Forskningsområder

  • mobil læring - læringsdesign , stilladsering, universitetspædagogik, videoproduktion, eksamen, video til eksamen, undervisningsplanlægning